Новости. Слід конкретніше вимальовувати свою роль

Газета "Харківський електротранспорт", 31.01.2004.

Енергослужба — один із основних підрозділів нашого підприємства, котрий визначає надійність роботи рухомого складу в лінії, пасажироперевезень, реалізації поставлених перед всіма підрозділами завдань.

21 січня 80 делегатів зібрались в актовому залі служби, аби обговорити виконання двосторонніх зобов’язань колективного договору та обрати делегатів на конференцію підприємства. Начальник енергослужби Д.О. Герасименко, виступаючи з доповіддю, проаналізував виконані роботи за 2003 рік. І, зокрема, по кожному цеху та відділу.

А зроблено немало, хоч через недофінансування здійснити все згідно з планом не вдалося.

Великі роботи виконано по цеху контактної мережі. Це й капітальний ремонт, й реконструкція, і заміна опор та спецчастин, а також перенесення контактної мережі у зв'язку з будівництвом 3‑ї лінії метрополітену. Немалі обсяги виконано і по району кабельної мережі, БЕТЛ, РЗАІТ. По цеху тягових підстанцій виконувались ремонти електроустаткування відповідно до графіка. Але тут є багато проблем, пов’язаних із застарілим обладнанням засобів телемеханіки, станом дахів на підстанціях тощо.

Говорячи про якісні показники, доповідач зазначив, що затримок зменшено. Але продовжує гостро стояти кадрове питання: відсутність спеціалістів, котрими не поповнюється служба, колектив не омолоджується.

Завдання ж на 2004 рік вагомі. І першочергове з них — збереження колективу.

У співдоповіді голова профкому служби В.І. П********на зробила наголос на стані трудової дисципліни, роботі з кадрами, оздоровленні трудівників. Профспілковий комітет ці питання не знімав із свого контролю і турбувався про їх поліпшення.

Обговорення доповіді і співдоповіді засвідчило, що на першому плані у присутніх, звичайно ж, технічна оснащеність підрозділу, заробітна плата, якість зв’язку, забезпеченість матеріалами. У виступах начальника цеху контактної мережі В.М. К****ва, в. о. начальника цеху тягових підстанцій К.М. К******на, начальника енергодиспетчерського відділу В.І. Б****ка, електромонтера району кабельної мережі В.В. Г*****ка, ведучого інженера з охорони праці О.М. З*****ка знову ж звучала стурбованість відсутністю молодого поповнення енергетиків. І особливо — спеціалістів, які раніше приходили з технікумів. Звучала критика і на адресу автомобілістів: стан аварійних машин залишає бажати кращого. Акцентувалась увага й на засобах індивідуального захисту та спецодязі.

Головний інженер підприємства В.І. Вітченко у своєму виступі зупинився на результатах роботи підприємства у 2003 році, розповів куди витрачаються кошти, змалював перспективу на 2004 рік, де неабияка роль відведена колективу енергослужби. І особливо у виконанні робіт, пов’язаних із підготовкою до 350‑ліття Харкова. Та головним завданням залишається нарощування пасажироперевезень.

Присутні затвердили пропозиції в колективний договір підприємства та прийняли розгорнуту постанову з питання, що обговорювалося. Обрали також делегатів на конференцію підприємства.

Відповідальне зібрання в енергослужбі, можна сказати, пройшло організовано. Відчувалась зацікавленість людей у роботі, їх вболівання за подальшу долю не тільки служби, а й підприємства в цілому, покрашення якісних і кількісних показників. Та, на жаль, і про це засвідчили виступи, мало було самокритики, визначення недоліків, викорінення яких з практичної роботи могло б без затрат коштів поліпшити якість енергозабезпечення. Адже в енергетиків резерви ще є. Треба тільки, окреслюючи недофінансування, недоробки інших, конкретніше вималювати і свою роль безпосередньо кожному на своєму робочому місці.

І. ПЕТРЕНКО

№7‑8 (5175‑5176), 31 січня 2004 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.