Новости. Хочеться, щоб маршрути не зникали

Газета "Харківський електротранспорт", 11.05.2024.

Дата публікації в газеті: 07.02.2004

Я, як і багато харків’ян, вже давно є прихильником електротранспорту. По‑перше, він екологічно чистий, по‑друге, все-таки це надійний засіб пересування людей невисокого достатку. На жаль, останнім часом маршрутів міського електротранспорту не збільшується, а навіть зменшується.

Приведу приклад. У минулому році до універмагу "Харків" курсували 30, 37 та 32‑й маршрути. Перші два давно перестали існувати. І залишився один, останній. Та схоже й він приречений.

У свій час цей маршрут був повністю затребуваний пасажирами. З появою Торгового центру "Барабашова" у нього почалися проблеми. Простої в пробках, зриви графіка. Проїхати від станції метро "Академіка Барабашова" до вулиці Олени Стасової ставало все складніше. І зараз тролейбуси до півгодини простоюють на даному проміжку в дорожніх пробках. У підсумку — кількість машин тут скорочена до мінімуму. Стало проблематичним чекати тролейбусів, котрі курсують з інтервалом більше години. Та й такий витримати з вказаних мною причин, важко.

Від метро до універмагу чотири великі за відстанню зупинки. Люди давно звикли ходити пішки, або користуватися послугами конкурентів електротранспорту: маршрутками, таксі і автобусами. Кількість таких маршрутів перевищує двадцять. Та, зрозуміло, що не у всіх є кошти для користування транспортними засобами конкурентів. І можна тільки шкодувати, що через обставини, що склалися, сюди не може пробитися 32‑й тролейбус.

Є в мене ще одна пропозиція. Тролейбусному депо №3 слід потурбуватися про те, щоб на зупинках була інформація про час руху тролейбуса маршруту №32, як це зробило депо №2, розмістивши графік "десятого" маршруту майже на кожній зупинці.

Дуже хочеться, щоб 32‑й тролейбусний маршрут не зник з транспортної схеми міста.

С. ДЕРЕЧИН,
пасажир

Фото автора

№9‑10 (5177‑5178), 7 лютого 2004 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Троллейбус
Единицы ПС:   ЗИУ-682 #211
Городские маршруты:   Тб32
Конечные городских маршрутов:   Вул. Якіра (Універмаг "Харків")

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.